Tilbage til arkivet

Vi støtter Cykelnerven 2024 🚴

For 5. år i træk har valgt at støtte Scleroseforeningens indsamlingsprojekt, Cykelnerven.

Et projekt der får en kæmpe opbakning fra det danske erhvervsliv, for at sætte fokus på vigtigheden i forskningen i sclerose. Både for at finde en kur, men også for at øge livskvaliteten for sclerosediagnosticerede.

 

Hvad går Cykelnerven ud på?

Cykelnerven er et velgørenhedsløb på to hjul, som let kan kvalificere sig som Danmarks hårdeste af slagsen. Løbet udfordrer cykelrytterne med 10 benhårde Tour de France-bjerge, som skal overvindes på bare fire dage. Dette gør Cykelnerven til en udfordring, men også en oplevelse i en klasse for sig.

Tour de France er en naturlig del af Cykelnervens DNA, da løbet ikke blot udspiller sig på de samme afgørende Tour de France-stigninger, men også foregår blot få uger før verdens største cykelløb løber af stablen.

De dedikerede cykelentusiaster kæmper sig op ad de franske bjerge, for at samle penge ind til forskning i sclerose samt sætte fokus på sygdommen.

 

Hvad er sclerose?

Sclerose er en autoimmun sygdom, som nedbryder dele af nervecellerne. Det betyder, at nerverne ikke kan kommunikere ordentligt, og det viser sig i form af forskellige symptomer

Der kan være mange forskellige symptomer forbundet med sclerose. De fleste vil som noget af det første mærke til føleforstyrrelser, nedsat muskelkraft, synsforstyrrelser eller balanceforstyrrelser. Nogle mennesker med sclerose mærker i lange perioder næsten ikke til sygdommen, mens andre plages af adskillige symptomer og følgevirkninger på daglig basis.

Læs mere på Scleroseforeningens egen hjemmeside her: Disse symptomer og følgevirkninger kan du opleve ved sclerose | Scleroseforeningen

 

RV Unique støtter en verden uden sclerose

Vi tager socialt ansvar og støtter Scleroseforeningens arbejde for en verden uden sclerose, ved at bidrage med midler til forskning og ved at hjælpe med at sprede det vigtige budskab.

Læs mere om Cyklenerven her: | Cykelnerven