Subtotal DKK 0,00
Total DKK 0,00
Heraf moms DKK 0,00
Firmanavn
Navn
Adresse
Postnr.
By
LandDanmark
Momsnr.
E-mail
Telefon
Shopmenu
Din indkøbskurv
SubtotalDKK 0,00
Fragt - Fri fragt ved køb
over 1500,- ekskl. moms *DKK0
MomsDKK 0,00
TotalDKK 0,00


Mundbind, visirer – beskyttelse

Mundbind, masker og visir

Her finder du alt i mundbind, masker og visirer, som kan bruges til at beskytte dig selv – både privat og erhvervsmæssigt, dine kollegaer og dine kunder eller klienter mod COVID-19. Køb mundbind online og få dem leveret direkte til døren indenfor 3 hverdage. 
Henter produkter ...

Det skal du vide om mundbind

Køb mundbind mod corona. Ny coronavirus spredes via håndtryk og små dråber fra bl.a. hoste og nys. Derfor anbefales det, at vi ofte vasker hænder, bruger håndsprit når håndvask ikke er en mulighed, være ekstra opmærksom på rengøringen, hoste samt nyse i ærmet, undgå fysisk kontakt og holde afstand til hinanden, for at forebygge smitten. Mundbind kan være et rigtig godt supplement – en ekstra sikkerhed, f.eks. når det er svært at holde den anbefalede afstand eller, ved erhvervsmæssige sammenhænge, hvor hyppig eller langvarig ansigt-til-ansigt kontakt ikke kan undgås. 

Skulle du være smittet eller har mistanke herom, anbefales det også at du bruger mundbind, hvis du er nødsaget til at forlade dit hjems fire vægge, fordi du f.eks. skal testes. Ligeledes kan det være en rigtig god idé, hvis du selv er – eller hvis du skal besøge en – i øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19. 

Retningslinjerne om brug af mundbind, ansigtsmasker og andre værnemidler opdateres løbende på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. 

Køb CE-mærkede mundbind

Når du køber mundbind, skal du være opmærksom på at de er CE-mærket. Dette er fabrikantens dokumentation for at mundbindet lever op til de krav, der stilles til det, heriblandt filtreringsgraden og åndbarheden.

De forskellige typer af mundbind 

Der findes tre typer godkendte mundbind – Type I, Type II og Type IIR, hvor forskellen er, at Type I har en filtreringsgrad på 95% og Type II har en filtreringsgrad på 98%.

Type I mundbind 

Denne type mundbind er, ifølge Sundhedsstyrelsen, tilstrækkeligt til både at beskytte andre og dig selv mod eventuel smitte, f.eks. ved rejser med kollektiv trafik. 

Hvis du er i øget risiko eller skal besøge en som er i øget risiko, er mundbind af denne type også tilstrækkelig.

Type II mundbind

Mundbind af Type II er et lidt kraftigere vævet mundbind, som bl.a. anvendes af sundhedspersonale, når de skal i kontakt med personer hvor der er mistanke om COVID-19. 

Type II mundbind anvendes derudover også i forbindelse med flyrejser indenfor EU. Derfor skal du bære mundbind af Type II eller Type IIR, hvis du skal ud at rejse med fly i Europa. 

Type IIR mundbind

Denne type mundbind er ikke så forskellig fra Type II mundbind. Type IIR mundbind indeholder dog en ekstra barriere i et af lagene, som beskytter mod blod og kropsvæsker. "R" står for stænkresistent.
 

Stofmundbind 

Alternativt kan man anvende stofmundbind. Du skal dog være opmærksom på, at disse mundbind ikke har den samme bakteriefiltreringseffekt som det CE-mærkede mundbind. Du kan dermed ikke vide dig sikker på, om mikroorganismer alligevel trænger igennem. Ved CE-mærkede mundbind er beskyttelsesgraden dokumenteret. 

Er du i øget risiko, eller har du symptomer og er på vej til test, skal du altid anvende et CE-mærket mundbind. Samtidig anbefales stofmundbind ikke til flyrejser, her skal du ligeledes bære et CE-mærket mundbind.

Korrekt brug af mundbind

Bruger du dine mundbind forkert, risikerer du at sprede virus og bakterier til både dig selv og andre. Brug derfor dine mundbind korrekt.  

  1. Vask dine hænder eller anvend håndsprit, før du tager dit mundbind i brug. 
  2. Find forsiden af mundbindet. Dette er som regel den farvede side på engangsmundbind. Denne side skal vende udad. 
  3. Tag mundbindet på ved at holde i øreelastikkerne og sørg for, at mundbindet sidder tæt til dit ansigt og dækker både næse og mund. 
  4. Undgå at røre ved mundbindet under brug. Skift mundbindet ofte og altid, hvis det er vådt eller beskidt. Et mundbind kan bruges i op til 4 timer. 
  5. Når du tager mundbindet af, tager du fat i elastikkerne og smider straks mundbindet ud. Mundbind må kun bruges én gang, hvorefter de skal smides ud. 
  6. Vask hænder eller brug håndsprit efter brug, når du har taget mundbindet af. 
Inspiration og link til Sundhedsstyrelsen: https://www.sst.dk/da/corona/Forebyg-smitte/Mundbind-og-barrierer
Indsæt evt video: https://youtu.be/R1YtM2bZyAM

Det skal du vide om visirer

Visir mod corona er gode til særlige situationer. Ansigtsvisirer kan være et godt alternativ til mundbind, i situationer hvor det f.eks. er vigtigt at kunne vise sit ansigt. Dette kan være når du taler med et barn eller når du taler med en person der mundaflæser. Ligeledes kan personer med lidelser, såsom eksem i ansigtet, allergi eller tilstande som gør, at et mundbind ikke kan slutte tæt om ansigtet, kan bruge et visir i stedet. 

Ansigtsvisirer kan også bruges i kombination med mundbind for ekstra beskyttelse.

H2: Køb mundbind og visir på RV Unique

Inspiration: Hurtig levering, godkendte produkter, høj kvalitet, forsyningssikkerhed ect. 
Når du bestiller dine varer fra RV Unique, er du sikret hurtig levering indenfor 1-3 hverdage. Vi leverer både til privat og erhverv. Ligeledes går vi højt op i at vi leverer kvalitetsvarer. Vores mundbind er CE-mærket, så du er sikker på at du er tilstrækkelig beskyttet – ved korrekt anvendelse – i hverdagen med COVID-19.

RV Unique ApS • Kometvej 5 • DK-6230 Rødekro • info@rvu.dkTlf. 73 66 12 04 • CVR nr.: 32 09 40 58